Sluit
Inloggen
Afdrukken
PDF

Vochtbestrijding

Vocht en lekkage in en rondom uw woning en of pand kan een voorkomend probleem voor u zijn. Het opsporen en verhelpen van de oorzaak is voor ons geen enkel probleem. 

Vochtproblemen kunnen veroorzaakt worden door:

  • Lekkage aan dak c.q. dakpannen die stuk zijn
  • Lekkage of verstopping bij dakgoten
  • Doorslaande gevels (Het vocht lekt dan door de muur heen)
  • Optrekkend vocht vanuit de fundatie (kelderlekkage)
  • Kapotte rioleringen
  • Vocht en lekkage problemen

Het herkennen van vochtproblemen.

Vochtplekken

Doordat er vaak lang en teveel vocht in uw huis aanwezig is, kunnen er achter de kasten tegen de muur vochtplekken ontstaan. Zelfs achter uw gordijnen! Dit vochtprobleem is veelvoorkomend en oogt onschuldig, maar dat is het beslist niet.

Loslatend behang

Loslatend behang kan ook door een vochtprobleem veroorzaakt worden, ofwel doordat er een te hoge vochtigheid in uw huis aanwezig is ofwel doordat de muren vochtig zijn.

Ongedierte

Een vochtig huis is de ideale plek voor ongedierte zoals bv pissebedden en zilvervisjes. U kunt ze vinden op vochtige plekken, achter plinten, onder vloerbedekking en onderin de kastjes van uw aanrecht. Ook door deze vieze beestjes kunt u zien dat u ergens in huis een vochtprobleem of meerdere vochtproblemen heeft.

Schimmels

Schimmels kunnen overal in een nat en vochtig huis voorkomen bijvoorbeeld op de muren. Schimmel is ongezond en vies om te zien. Er ontstaat hierdoor ook vaak een muffe lucht in huis. Dit is een vochtprobleem dat u misschien niet direct als een oorzaak van een vochtprobleem zou herkennen.

Zoutuitslag

Een ander vochtprobleem is zoutuitslag. Zoutuitslag komt doordat het water van bijvoorbeeld optrekkend vocht niet alleen water bevat maar ook zouten bv nitraten, sulfaten en chloriden. Deze uitslag noemt met ook wel salpeter.

Water in de kelder

In oude kelders (veelal gemetselde kelders) kunnen na verloop van tijd plekken ontstaan door de constante hoge waterdruk die de voegen en/of stenen aantast. Ook in een nieuwe kelder kan water komen te staan door een slechte of te dunne vloer, door de kiumnaad (aansluiting wand-vloer) of door grindnesten in de wand.